De frică sau de drag?

De frica sau de drag

Suntem din ce în ce mai copleșiți de îndemnul „Viață sănătoasă.” Să nu mâncăm grăsimi, euri, să nu bem, să nu fumăm, să nu vorbim urât, să nu ne enervăm, să nu sedentarizăm, pentru că vom muri mai repede și vom fi cu mult mai urâți.

Ceea ce nu funcționează în mesajele despre viața sănătoasă este tocmai voalata amenințare cu pedeapsa supremă: îmbătrânirea prematură și moartea subită. Ca un părinte mustrător, lumea exterioară ne dojenește cu indexul erect pentru presupusele excese la care ne dedăm cu voioșie în mai scurtul sau mai lungul periplu pământean.

Întrebare: ascultă copiii mai bine de frică sau de drag? Frica de pedeapsă sau dragul de tine și ceilalți? Dacă punem întrebarea așa, răspunsul pare simplu și mai naște o întrebare: de ce e atât de greu să ne îndrăgim? Cine ne-a învățat pe noi că suntem răi și neascultători, că nu facem lucrurile așa cum trebuie?

Între un om ce trăiește sănătos de frică și un „moderat” ce se acceptă și îndrăgește nu știu care va trăi mai mult dar sunt absolut convinsă că cel din urmă va trăi cu mult mai bine… Așadar zic și eu cu ghilimelele de rigoare „Să trăiți bine!”

 

Etichete

2 Comentarii

  1. Ca sa ne pastram zambetul pe buze, mai bine ” din toate, cate un pic”… Iar tonul amenintator al lumii exterioare chiar este real in tarile mai pragmatice, fiindca daca citesti articolele de informare&avertizare, concluziile din studiile medicale occidentale cu privire la stilul de viata, viciile si abaterile sunt evaluate si din punct de vedere costuri, asigurari samd…. Deci, nu cu prea mare… „drag” 🙂

    1. Mtzok:)))) dar nici de frica, nu?

Lasă un răspuns

*

Vezi peste 500 de modele de Lenjerii de pat