Când pleacă copiii de-acasă….

Cand pleaca copii de acasa

Zicea ea, „Mama, anul viitor, după bac, mă mut”. Tu răsufli ușurată, fără să-ți recunoști nici în ruptul capului crisparea și zici: „Draga mea, dar vei avea nevoie de un part-time job care să te ajute la cheltuieli, în plus trebuie să poți merge la cursuri, poate să-ți iei și carnetul, hai să vedem.” Zâmbești în sinea ta ca împăratul din poveste care dă sarcini imposibile tânărului pretendent.

Trece anul, are part-time job, e în ajun de luat carnetul, la cursuri a mers, are bursă și zice așa pieziș, prietenilor, când ești de față: „Mă gândesc că la vară mă mut singură… Ce zici mama, să mă mut cu o colegă de apartament sau singură?”. Tu zici „shit” în gândul tău ascuns, dar zâmbești calm și-o negociezi mișelește până-n toamnă, apoi te simți stânjenito-vinovată și începi să lucrezi cu ea la marele plan. O privești cu coada ochiului, fredonezi afon „Slipping through my fingers” și mai bei o cafea. Faci strategii pe termen scurt, de genul trebuie să merg la unghii, coafor, mai am de plătit 5 facturi… te întrebi ce anume mai gătești, te învârți așa nițel abulic și te decizi, în cele din urmă, să te așezi naibi să vorbești puțin cu tine, gratis.

Dar doare. Exclus să te opui, inevitabilă neliniștea. Mulți spun că-s îngrijorați pentru cum se vor descurca copiii ăștia, dar nu tinerilor le este cel mai greu, pentru că viața le pulsează-n vene, entuziasmul zvâcnește-n tâmple, totul abia începe…

Iar ei, cei rămași acasă? Păi au muncit atâția ani să fie părinți de copii și acum, tocmai acum când au înțeles atâtea, trebuie să învețe să fie părinți de adulți? Adică cum? Gata? S-a terminat? Începi să-i vezi, dacă ești norocos, doar duminica la prânz? Și eu ce fac? Merg la cursuri de dans pe sârmă? La olărit, pictat, croit, bucătărit? Pe bune? Să fie clar, nu vreau nepoți! Nu încă, mai vreau niște timp, ceva cârlionți și obrăjori, niște pozne, refuzuri de făcut teme, întrebări și răspunsuri uimitoare, mai vreau din dulceața aia, măcar o linguriță…

Seara târziu cauți pe pereți cuiul ăla în care ai mai atârnat niște pofte, oftezi, zâmbești, bombăni, speri, setezi alarma la telefon și adormi așteptând o nouă zi.

Etichete

Lasă un răspuns

*

Vezi peste 500 de modele de Lenjerii de pat